Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Chrome Download Firefox Download EdgeROH: Verdi La Forza Del Destino (opera)

Een coproductie met de Nationale Opera Amsterdam (daar vertoond september 2017). De ouverture spreekt al tot de verbeelding evenals het telkens terugkerende thema. Muzikaal is dit een van de meest geliefde werken van Verdi, maar hij wordt vanwege de grote, veeleisende bezetting maar zelden uitgevoerd. Ook het verhaal met zijn vele toevalligheden roept wel eens wat weerstand op. Maar het is dan ook het Noodlot, dat een hoofdrol vertolkt. De markies van Calatrava verliest al vroeg zijn jongste zoon en kort daarna zijn vrouw. Alleen zijn oudste zoon Carlos en zijn dochter Leonora zijn nog over. Leonora raakt in een groot innerlijk conflict verzeild als zij verliefd wordt op Don Alvaro, een halfbloed. Als Don Alvaro haar tracht te ontvoeren, komt haar vader door een bizar dodelijke incident om het leven. Leonora slaat op de vlucht voor haar wraakzuchtige broer, verliest daardoor haar geliefde Don Alvaro uit het oog en leidt een leven vol angst, verlangen en eenzaamheid. De toevlucht die zij zoekt tot het klooster mag haar niet baten. Don Alvaro blijft op zoek naar Leonora. Het komt uiteindelijk tot een treffen tussen hem en Leonora’s broer. Ook Leonora zelf ontkomt uiteindelijk niet aan zijn wraak. Muzikale hoogtepunten: O.a. de ouverture, koor van de monniken ‘La Vergine degli Angeli’, aria Leonora Pace, Pace mio Dio’.

cmjposterroyalopera_131664507953009064_big.jpg

Cast & Crew
Anna Netrebko Jonas Kaufmann Ludovic Tézier Ferruccio Furlanetto

Regie
Antonio Pappano

Lengte
0:00 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 02 aprilapr 19:00
zozo 07 aprilapr 11:30
  • forza_131663909973965483_big.jpg
2019 Cinelink