Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Chrome Download Firefox Download EdgeROH: Gounod FAUST (opera)

Dit eeuwenoude verhaal gaat over de oude Faust en de interne strijd tussen goed en kwaad, die hij doormaakt met de mooie Marguerite als katalysator. Gounod heeft het als uitgangspunt gekozen voor een Franse Grand Opera. Dat betekent 5 aktes met veel show en behalve bloedstollende aria’s en koorstukken ook spectaculair ballet. De oude Faust, die altijd in dienst van de waarheid heeft gewerkt, overdenkt zijn leven. Hij beseft dat hij nooit de vruchten van de liefde heeft geproefd en ook zich nooit aan jeugdige onbezonnenheid heeft overgegeven. Wat als hij zijn leven over zou kunnen doen…. Dan verschijnt de duivel in de persoon van Méfistofeles, die hem een nieuwe jeugd aanbiedt. De tegenprestatie is niet niks: In het hiernamaals zal Faust aan de duivel toebehoren. Om Faust te overtuigen, laat hij hem alvast een visioen van de mooie Marguerite zien. Faust laat zich overhalen en verkoopt daarmee zijn ziel. Als jongeman lukt het hem mede met hulp van juwelen Marguerite in te palmen. Maar nadat hij haar zwanger heeft gemaakt, verlaat hij haar al weer. Dat leidt er uiteindelijk toe, dat Marguerite in geestelijke verwarring het kind, dat zij van Faust heeft gekregen, doodt en in de gevangenis terechtkomt. Als Faust haar tracht te bevrijden, roept zij God en de engelen aan en haar ziel stijgt op ten hemel, Faust, die door schuldgevoel wordt verteerd, achterlatend. Muzikale hoogtepunten: Het soldatenkoor en de juwelenaria van Marguerite.

cmjposterroyalopera_131664508066146614_big.jpg

Cast & Crew
Michael Fabiano Erwin Schrott Diana Damrau

Regie
Dan Ettinger

Lengte
3:45 deze voorstelling bevat een pauze (15 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 30 aprilapr 19:30
zozo 05 meimei 11:00
  • faust_131663911998708357_big.jpg
2019 Cinelink