Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Theatervoorstellingen voor 2+

Voel het, hoor het en beleef het, allemaal prachtige emoties die we al kennen door het bekijken van een film. Nu maakt Cinemajestic het extra mooi in 2020 door ook de actrices en acteurs LIVE mee te kunnen maken op het podium in de filmzaal. Onder de special ‘Podium’ brengt Cinemajestic theatervoorstellingen voor de allerkleinsten tot leven. De locatie is reeds uitermate geschikt om kleine kinderen met hun ouders te ontvangen. De theatervoorstellingen vinden plaats voorin de zaal. Rondom het podium plaatsen we bankjes om heerlijk neer te ploffen. Alle kindjes kunnen het van heel dichtbij zien en beleven! Om het ochtendje uit completer te maken is het mogelijk om eerder te komen en mee te doen aan allerlei kinderactiviteiten (45 minuten van tevoren).

Door al vroeg een theatervoorstelling te bezoeken ontwikkelen kinderen hun creativiteit en tegelijkertijd draagt het bij aan de taalontwikkeling en woordenschat. Hiernaast wordt er indirect gewerkt aan schoolse vaardigheden zoals actief luisteren, meedoen en stil zitten. Maar boven alles is het een unieke belevenis die je samen met jouw kind meemaakt. Een kaartje voor deze voorstelling kost €10,50 voor een volwassene en €9,50 voor een kind.

We bieden de volgende voorstellingen aan:

 

Gonnie en Gijsje samen op stap (door Kira) Woensdag 26 februari 10.30 uur

“Ik vind het fijn om alleen te zijn, want ik ontdek de wereld”

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

 

Dikkie Dik en de taart (door Joes) Zondag 22 maart 10.30 uur

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik? ‘Dikkie Dik en de taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

 

De Mega Mopperaar DE TOREN VAN GELUID        Zondag 24 mei om 10.30 uur

Soms stamp je hard op de trap

Gooi je de puzzel in het rond

Of is alles een stom idee

Soms schop je hard tegen de bal

Geef je je zusje een duw

Of roep je heel hard NEE!

Mopperen is NAAR

Maar weet je?

NIET mopperen…

Dat is pas RAAR!

In een intieme voorstelling over mopperen, zien we een eend: Moppereend. Moppereend moppert niet altijd, maar vandaag wel. En weet je? Dat is helemaal oké. Want achter de wolken schuilt altijd de regenboog! Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur.

Om te laten zien dat de zon niet altijd schijnt en een (mopper)buitje soms gewoon nodig is! ­­Het gezelschap maakte eerder voor de Nationale Voorleesdagen met veel succes de voorstellingen ‘Een huis voor Harry’, Ssst! De tijger slaapt’ en Kri-kra-krokoo. De voorstelling is gebaseerd op ‘Grumpy Duck’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček, vertaald door Joyce Goossens.

Reserveer nu door op de filmposter te klikken.

Geen film(s) gevonden

2020 Cinelink