Prikkelarme Voorstellingen

Prikkelarme Voorstellingen

Onze wens is om een heel breed publiek te bedienen in Zutphen en omgeving. Ook de bezoekers die hoog gevoelig zijn moeten bij ons ook naar de film kunnen. Niet alleen mensen met autisme hebben last van prikkels, veel meer mensen kunnen het niet goed verwerken. Daarom introduceren we de prikkelarme voorstellingen.

Moeite met prikkelverwerking

In ons dagelijks leven zijn er veel prikkels te verwerken die vaak als normaal worden ervaren. Maar als de hersenen deze prikkels niet gelijktijdig kunnen verwerken, ontstaan er problemen rondom de informatieverwerking. Hierdoor kunnen er allerlei problemen ontstaan, denk hierbij aan concentratieproblemen, een zenuwachtig gevoel krijgen of over stimulatie.

Mensen met niet aangeboren hersenletsel en mensen met ASS hebben vaak baat bij prikkelarme omgevingen. Ook mensen met ADHD, epilepsie of mensen die herstellen van een hersenbloeding, burn-out, hersenschudding of een herseninfarct verwerken prikkels moeilijker.

 

Hoe ziet de Prikkelarme Voorstelling?

We proberen bezoekers op deze middag een rustig gevoel te geven, door een omgeving aan te bieden die prikkelarm is. De aanvangstijd van deze voorstelling is afhankelijk van de film, achter de filmtitel staat dan prikkelarm, deze worden zonder voorfilms en reclames vertoond.  We doen ook  onze digitale schermen en de achtergrondmuziek (zowel in de foyer als in de zalen) uit. Ook vragen we bezoekers om rekening te houden met elkaar en niet luid te praten. Normaliter kunnen bezoekers in de zalen eten en drinken bestellen, maar dit kan afleiding geven, daarom is er op deze middag geen service in de zalen beschikbaar. Een hapje en een drankje kunnen in de foyer bij de bar worden besteld en mogen uiteraard mee de zaal in. Aan de linkerkant is de eetvrije zone, de rij ernaast kan niet gereserveerd worden en rechts in de zaal mag gegeten en gedronken worden. Een eetvrije film is voor ons financieel niet haalbaar, vandaar deze tussenoplossing.

Hiernaast roepen we de films niet om met de microfoon, maar lopen we langs de tafels om aan te geven dat de zaal is geopend. De film zelf wordt op een zachter volume vertoond en de verlichting is iets hoger dan normaal. Ook zijn er oordopjes beschikbaar voor de mensen die het toch nog teveel vinden.

 

Reserveer nu door op de filmposter te klikken.